Skip to main content

‘Gedreven om het beste maaisysteem voor grote gazons te bieden’

Gebouwd op ervaring

Het Eco Clipper®-maaisysteem is voortgekomen uit het maaisysteem dat oorspronkelijk in de jaren negentig werd ontwikkeld op de graszodenkwekerij van de familie Leijenaar en werd gelanceerd in 2002. De elektrisch aangedreven 10m brede cirkelmaaier was destijds een revolutie in de graszodenwereld. Tot 2008 zijn de verschillende modellen van deze cirkelmaaier en een 10,7 m brede elektrisch aangedreven kooimaaier ontwikkeld en op de markt gebracht door Leijenaar Products BV.

Na het beëindigen van Leijenaar Products BV richtte Syb Leijenaar zich op mechatronische productontwikkeling en advisering in Leijenaar Solutions.

Start van Eco Clipper

Vanuit de markt kwamen verzoeken om upgrades van 15 jaar oude elektrisch aangedreven cirkelmaaiers en vraag naar bredere en verbeterde versies. Met de jarenlange ervaring in veel verschillende landen is in 2018 een nieuwe lijn elektrische maaiers geïntroduceerd onder de naam Eco Clipper.

De focus ligt op goede maairesultaten in alle weersomstandigheden, verbeterde efficiëntie (minstens 20% zuiniger), eenvoudig onderhoud en reparaties en lage onderhoudskosten. In 2019 is het Eco Clipper-assortiment met succes geïntroduceerd op graszodenkwekerijen in heel Europa en in 2020 uitgebreid met de introductie van de 14,11 meter brede Eco Clipper RM14 vlindermaaier en Eco Clipper TM14 driedeks maaier.

Na het uitproberen van verschillende grasmaaiers van diverse merken hebben wij gekozen voor Eco Clipper frontmaaier model EC-FM6 en zijn wij tevreden met de gemaakte keuze.
We hebben deze kenmerken gevonden:
Met de generator boven de grasmaaier is het gemakkelijk om de machine aan de tractor te bevestigen en los te koppelen
Als de maaidekken ingeklapt staan, zijn de messen gemakkelijk te onderhouden, te vervangen of te slijpen en gemakkelijk schoon te maken.
Omdat er voor elk mes een elektromotor is, hebben we geen problemen met het vervangen van riemen, slijtage en het smeren van cardanassen. Ook is de maaier niet erg luidruchtig
We hebben een zeer professioneel maaibeeld met uitstekende prestaties op het gebied van maaisnelheid.

Gianfranco Martinelli, Tara Prati Società Agricola Semplicesillavengo, 2020

We gebruiken deze Eco Clipper RM10 sinds juli 2019. Hij heeft onze oude Green Clipper 5 vervangen en we zien veel voordelen en verbeteringen op deze nieuwe machine.

Omdat onze nieuwe Eco Clipper een combinatiemaaier is (zowel voor als achter gemonteerd), is hij compacter in vergelijking met de getrokken GC 5. Het gebruik in het veld is als het besturen van een gewone tuinmaaier. Met onze opstelling kunnen we alleen de frontmaaier gebruiken met de achtermaaier ingeklapt. Dit geeft veel mogelijkheden om de rijpatronen te veranderen en het is gemakkelijk om dichtbij de hoeken en randen te rijden.

Deze nieuwe maaier heeft dezelfde breedte als de oude, maar heeft minder vermogen nodig. Hierdoor is het mogelijk om met lagere toeren te rijden en hoeven we in heuvelachtig terrein minder vaak te schakelen. Bovendien is het geluidsniveau beter. Voor een optimale werking van de maaier houden we 1400 tpm aan de tractor. We hebben maximaal 22 km / u gereden tijdens het maaien, maar normaal houden we tussen de 12 - 15 km/u aan. Dit is wanneer de lengte van het gras klaar is om gemaaid te worden.

De nieuwe flexibele maaidekken geven een heel ander maairesultaat dan de oude vaste maaidekken. Nu hebben we vrijwel geen scalperen, alleen een mooie scherpe snede. De Eco Clipper heeft minder beschermkappen, is makkelijker schoon te maken en heeft een lager gewicht. Meestal reinigen we de bovenzijde met een luchtblazer en aan de onderzijde een hogedrukreiniger.

Tore Lassen, eigenaar Nordre Gjølstad ASBrandval, 2019

Op onze zoektocht naar een betere maaier kwamen we weer op het idee om elektrisch te maaien. Snel, zuinig en onderhoudsvriendelijk maaien! Syb heeft deze in 2019 als breedste Eco Clipper op de markt geleverd en afgelopen seizoen hebben wij deze naar volle tevredenheid gemaaid! Met de positie van de ingeklapte maaidekken kunnen de messen snel en eenvoudig worden vervangen. Daarnaast heeft Syb ook rekening gehouden met het voorkomen dat grasresten aan de bodem van de maaidekken blijven plakken. Met de speciale kunststof bescherming blijft dit beperkt en verder is het makkelijk schoon te maken. Een leuke bijkomstigheid is dat onze 12 m-versie net zoveel vermogen nodig heeft als onze oude 10 m-versie. Heel prettig aan de pomp! De Eco Clipper is ongecompliceerd, compact en relatief licht, waardoor je sneller over de velden kunt rijden! Klasse! Maaien is weer leuk!

Teun and Johan Klaver, eigenaren Klaver GraszodenTwisk, 2019

Beste Syb, We zijn blij met het feit dat na 10 jaar de techniek van de GC doorgaat. De kennis en kunde over deze machine is terug. Er is geen betere / goedkopere maaier dan een GC qua efficiëntie en onderhoudskosten. De maaier die we nu gebruiken met het nieuwe eenvoudige besturingssysteem is een grote verbetering, geen storingen. De veel lichtere maaidekken met de efficiëntere motoren erop zijn veel flexibeler dan de oude maaidekken. Het gebruikte materiaal is eenvoudig te bestellen. Als we de maaicapaciteit willen uitbreiden, wordt het zeker een Eco Clipper.

Rob Bruin, mede-eigenaar Direct GazonYsselsteyn, 2018