Skip to main content

Het Eco Clipper ® Maaisysteem

Eco Clipper biedt een maaisysteem met veel voordelen ten opzichte van traditionele kooi- en cirkelmaaiers. Het bestaat uit onafhankelijk opgehangen maaidekken van 106 cm breed. Deze secties zijn slim met elkaar verbonden in grotere, maar flexibele contour volgende maaidekken. Elk maaidek heeft drie snel draaiende messen gecombineerd met een gladde bodem en grote banden. Dit zorgt voor een hoogwaardig maairesultaat, een gelijkmatige verspreiding van het maaisel en een uitstekend volgen van de bodemcontouren met minimale bodemverdichting. Ook onder natte maaiomstandigheden wordt het maaisel gelijkmatig verdeeld.

Configureer de maaier die bij u past

De dekken kunnen aan verschillende frames worden bevestigd, gedragen of getrokken. Een frontmaaier kan bestaan ​​uit een enkel dek bestaande uit 2 tot 6 secties. Een getrokken maaier kan 10 tot 14 secties breed zijn, opgebouwd uit 3 aparte dekken. Een gedragen achtermaaier, gecombineerd met een frontmaaier, kan ook 10 tot 14 secties breed zijn.

Volg de groei van het gras

Met zijne unieke eigenschappen kan het Eco Clipper maaisysteem ingepland worden om de groei van het gras te volgen. Dit vrijwel ongeacht de weersomstandigheden. Hierdoor blijft de hoeveelheid maaisel per maaibeurt beperkt, zodat het maaisel niet hoeft te worden afgevoerd en er in zo kort mogelijke tijd een sterke zode ontstaat.

 

Economisch

Last but not least zorgt het Eco Clipper-maaisysteem voor minimale operationele maaikosten. De maaisnelheid kan hoog zijn. Afhankelijk van de omstandigheden * zijn maaisnelheden tot 25 km / u mogelijk. Met een maaibreedte bereik van 4,11 tot 14,11 m is het altijd mogelijk om de optimale breedte te vinden die past bij de werkomstandigheden en de beschikbare tractorafmetingen. Het Eco Clipper maaisysteem vergt weinig onderhoud. Belangrijk is om de messen scherp te houden voor een goede snede. De elektrische aandrijflijn heeft een hoog rendement en is onderhoudsvrij. Het smeren wordt tot een minimum beperkt tot ongeveer één keer per maand. Dit alles leidt tot een zeer zuinige maaier.

* Voor snelheden boven de 16 km/h is het belangrijk dat de velden egaal zijn en regelmatig onderhouden. Daarnaast is een tractor met variabel versnellingsbak en voldoende vermogen nodig.

Gazonbeheer

Graswortels zijn een vezelig, ondiep en vertakt wortelstelsel dat gevoelig is voor de omgeving en het uitgevoerde onderhoud. Wortels moeten vertrouwen op het bovengrondse groene weefsel om de koolhydraten te produceren die nodig zijn voor groei. De belangrijkste factor die de wortelgroei beïnvloedt, is de bodem. Wortelgroei wordt beperkt in verdichte grond vanwege de fysieke barrière en verminderde bodemzuurstof. Bodemzuurstof is van cruciaal belang voor een goede wortelademhaling en de gezondheid van planten.

Maaien is een van de belangrijkste factoren die de wortelgroei beïnvloeden. Lagere maaihoogtes verminderen het vermogen van de plant om koolhydraten te produceren via fotosynthese, wat resulteert in minder energieproductie voor wortelgroei en een ondieper wortelstelsel. Hogere maaihoogtes vergroten het bladoppervlak en daarmee de wortelmassa en worteldiepte. De relatie tussen grashoogte en worteldiepte is bijna lineair.

De grassen die als grasmat worden gebruikt, kunnen worden gemaaid omdat hun groeipunt zich nabij het grondoppervlak bevindt. Deze grassen hebben het speciale vermogen om hun dichtheid onder de maaihoogte te vergroten om het verlies van groenweefsel bij het maaien te compenseren. De maaihoogte moet zo hoog mogelijk worden gehouden op basis van het gebruik van de grasmat.

De maaifrequentie is afhankelijk van de maaihoogte. Hoe lager de maaihoogte, hoe vaker moet worden gemaaid. In de regel mag niet meer dan 1/3 van het bovengrondse weefsel tegelijk worden verwijderd. Verwijdering van meer dan 40% van het weefsel kan de wortelgroei gedurende een periode van 6 dagen tot meer dan 2 weken stoppen.

Als de maaihoogte vóór de oogst moet worden verlaagd, moet dit in kleine stapjes worden gedaan gedurende meerdere weken. Hierdoor kan de grasmat zijn dichtheid vergroten om de lagere maaihoogtes te verdragen.

Het gemaaide gras kan het beste in de grasmat worden gelaten. Bezorgdheid over de productie van vilt als gevolg van terugkerend grasmaaisel is in verschillende wetenschappelijke onderzoeken afgewezen. Het gemaaide gras wordt snel afgebroken en verhoogt de stikstof van het bladweefsel en de bodemstikstof, evenals de koolstof in de bodem. Overtollig maaisel dat het gras verstikt, moet worden verwijderd.

Informatie uit: Christians, N.E. Patton, A.J. and Law, Q.D, 2016. Fundamentals of Turfgrass Management, John Wiley and Sons, Inc